Колишній посол США в Україні та директор Євразійського центру "Атлантичної Ради" Джон Гербст в коментарі Укрінформу відзначив, що деякі росіяни помічають безрезультативність агресії Кремля.

Читайте також: Під час перемир'я Росія стягує до кордону з Україною військову техніку

"Гадаю, у Москві є люди, які вже розуміють, що російська агресія не досягає успіху. Тому і продовження агресії, можливо, також не принесе успіху", – сказав дипломат.

Він не виключає "подальші агресивні дії" Росії. Попри те, навряд чи Москва здійснить масштабний наступ та захопить додаткову територію України. Такий акт агресії лише "послабить б їхню міжнародну позицію".

Підозрюю, що коли вони усвідомлять, що не здатні маніпулювати політичними процесами в Україні, вони почнуть ухвалювати правильні рішення. А саме – забиратися геть з Донбасу і припинити агресію,
– наголосив Гербст.

Також колишній посол додав, що очікує на майбутній візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтону для зустрічі з лідером США Дональдом Трампом.

"Я сподіваюся, що ця зустріч відбудеться, а лідери встановлять гарні персональні стосунки. Надіюся, що результатом візиту стане більша американська підтримка України у протистоянні російській агресії", – підсумував Гербст.

звідки росія може атакувати україну
Росія нарощує сили на кордоні з Україною: звідки чекати удару / інфографіка 24 каналу