План розрахований на 3 – 7 років та передбачає часткове скорочення персоналу, повідомляє Інтерфакс.

Читайте також Через фінансування Нацкорпусу Фірташ і Льовочкін хочуть відновити вплив в Україні, – Соколовська

Що передбачає план

  • реструктуризацію боргу перед банками і постачальниками енергоресурсів;
  • поетапне часткове вивільнення адміністративного та допоміжного персоналу;
  • зростання зарплати робітників;
  • підвищення кваліфікації співробітників;
  • подальшу модернізацію виробництва з акцентом на екологічну складову.

Гендиректор компанії "Титанові інвестиції" Олексій Обідін зазначив, що остаточні рішення ще не прийняли. Наразі обговорюють можливість привести штатний розпис у відповідність до реальних потреб виробництва.

Причини збитковості

У компанії також наголошують, що на заводі все ще діє радянська виробнича і організаційна структура. Взаємозалежність населення мономіста Армянськ і найбільшого хімічного підприємства змушували зберігати штатну чисельність і підтримувати функціонування збиткових напрямків.

У результаті завод має мільярдні борги перед постачальниками та іншими кредиторами. А це ставить його існування під загрозу.

Що відомо про "Титанові інвестиції"?

Належать кіпрській Letan Investments Limited, яка також є засновником Group DF International GmbH — австрійської холдингової компанії бізнесмена Дмитра Фірташа.

Group DF у жовтні 2018 року заявила, що залишається власником "Кримського титану", "проте вже кілька років не керує цим активом, не контролює його діяльність".

Щодо "Титанових інвестицій" у лютому 2018 року за заявою російського банку ВТБ ввели процедура спостереження. Арбітражний суд Москви в лютому 2020 року задовольнив клопотання ВТБ.