Про це сайту "24" розповів директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

Читайте також: Переворот у "ЛНР" посилюється: силовики Корнета здійснили успішний штурм "генпрокуратури" "ЛНР"

На думку політолога, конфлікт між ватажком "ЛНР" Плотницьким і колишнім главою "МВС ЛНР" Корнетом може стати аргументом для України, що ніяких прямих контактів з маріонетковими режимами в "Д/ЛНР" бути не може.

Україна завжди заявляла – жодних переговорів з терористами. Конфлікт у Луганську посилює нашу позицію. Але РФ від своїх умов не відмовиться і далі схилятиме Україну до контактів з бойовиками. І саме тому, що Москві потрібна стабільність участі представництва "Д/ЛНР", Плотницький залишатиметься номінальним главою псевдореспубліки,
– вважає Віталій Кулик.

З іншого боку, наголошує експерт, Україна в цій ситуації може говорити про те, що Росія не те що не може пропонувати нам прямі контакти з бойовиками, а не може забезпечити контроль над нею ж окупованими територіями.

Водночас, за словами Кулика, конфлікт у Луганську не вплине особливо на ситуацію на фронті. Як зауважує фахівець, на лінії зіткнення наразі перебувають військові угруповання, які майже не підконтрольні Плотницькому чи Корнету. Ці підрозділи перебувають в ручному і оперативному управлінні російського командування. І пертурбації павуків у банці мало впливають на ситуацію на фронті. Російських військових не обходить, хто буде главою псевдореспубліки.

Нагадаємо, 21 листопада колишній очільник так званої "МВС" псевдореспубліки Ігор Корнет влаштував у Луганську "військовий переворот". Крім того, у місто в’їхала колона військової техніки, зокрема її фото опублікувала спостережна місія ОБСЄ. Одне з російських видань з посиланням на оточення "сірого кардинала" Кремля Владислава Суркова заявило, що Кремль став на бік Корнета у цьому конфлікті, натомість Плотницького не будуть відсторонювати від влади.