Реакція Координаційної ради

Латушко порівняв церемонію інавгурації зі злочинною "сходкою для коронації чергового злодія у законі". Слова Латушка наводить опозиційний телеграм-канал NEXTA Live.

Важливо Вічний президент: що відомо про Олександра Лукашенка

Він наголосив, що Лукашенко є президентом виключно ОМОНу та "дрібки брехливих чиновників". Член Координаційної ради зауважив, що очільник Білорусі мав шанс піти, але не зробив цього.

Диявольська жадоба влади та параноїдальний страх змусили його в черговий раз порушити закон. Для нас же, громадян Білорусі, для світової спільноти він тепер ніхто. Прикра помилка історії й ганьба цивілізованого світу,
– заявив Латушко.

За його словами, віднині Лукашенко більше не президент Білорусі, а просто глава ОМОНу.

Що відомо про Координаційну раду?

Координаційну раду створили опозиційні сили задля передачі влади в Білорусі. Координаційна рада Білорусі ще раніше розпочала підготовку до референдуму про зміни до Конституції країни. Білорусів закликають почати процедуру анулювання повноважень депутатів усіх рівнів.

Актуально Церемонія інавгурації: Лукашенко вступив на посаду президента Білорусі

Церемонія інавгурації Лукашенка: дивіться відео

Таємна інавгурація Лукашенка: головне

  • Попри масові протести у Білорусі, Олександр Лукашенко таки вступив на посаду президента Білорусі. Таємна церемонія інавгурації відбулася 23 вересня.
  • Зранку 23 вересня біля Палацу Незалежності у Мінську, що є резиденцією Лукашенка, почали збиратися силовики та чиновники. Також до будівлі стягнули військову техніку, а рух для особистого транспорту перекрили.
  • Приблизно об 11:00 до Палацу Незалежності прибув кортеж Олександра Лукашенка.
  • Об 11:40 з резиденції Лукашенка почали виходити люди. Перед цим у будівлі було чути державний гімн Білорусі.