"На стадії створення Національного агентства я так само зверталася і до Кабінету Міністрів, і до Адміністрації Президента. Я не можу сказати, що я його не знаю", – відповіла Наталія Корчак на питання, чи знає вона Олексія Горащенкова, працівника Адміністрації президента, якого називають "куратором НАЗК", пише Bihus.info.

Зазначимо, що Горащенков працює в департаменті стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації Президента.

Читайте також: НАЗК розпочало перевірку нардепа Дубневича через приховування ресторанного бізнесу дружини

Разом з тим, Корчак заперечила надання їй вказівок з боку Горащенкова:

Корчак: – Якщо вас цікавить, чи я отримувала якісь вказівки, і питання координації, кураторства, то це, як-то кажуть, взагалі взаємовиключні поняття.
Журналістка: – Тобто Горащенков не висловлював вам якихось побажань щодо результатів перевірок?
Корчак: – Ні. Нікого не було. Цього апріорі не може бути.

Напередодні керівник Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила членів НАЗК та зокрема пані Корчак у фальсифікації перевірок декларацій. Вона запевнила, що її викликали до Адміністрації Президента, де Олексій Горащенков представлявся "куратором" НАЗК. За її словами, Горащенков вимагав, аби всі перевірки декларацій та рішення щодо них погоджувалися із АП.

НАЗК не є самостійним органом, а повністю контрольованим владою. Мене особисто із двома колегами викликав до Адміністрації Президента так званий "куратор НАЗК" у вересні цього року і пропонував, щоб всі перевірки, проекти рішень, які будуть винесені на засідання НАЗК, в першу чергу, розглядались в Адміністрації Президента, а потім вже на засіданнях НАЗК,
– заявила Ганна Соломатіна.

На підтвердження своїх слів підлегла Корчак продемонструвала два протилежні висновки перевірок однієї і тієї ж декларації.

Голова Нацагетства Наталія Корчак заперечує звинувачення: "Я хочу сказати, що я є незалежна фігура. Я нікому не підпорядковуюся. Наді мною найвище стоїть Бог, потім закон".

За справу фальсифікацій і "куратора" взялися детективи НАБУ. Однак пізніше Генпрокуратура за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передала провадження СБУ.

Повний випуск програми "Гра слів" дивіться тут.