У Мінобороні Азербайджану зазначили, що противник обстріляв з великокаліберної зброї і мінометів села Агдам, Дондар Гушчу і Вахідлі. На щастя, втрат серед мирного населення немає. Про це мовиться на сайті відомства.

Важливо Між Вірменією та Азербайджаном вже третій день не стихає вогонь: все про конфлікт

За інформацією Мінобороні Азербайджану, наразі ситуація перебуває під контролем підрозділів азербайджанської армії.

Водночас у Міноборони Вірменії повідомили, що азербайджанські підрозділи спробували зробити диверсію, після чого почали обстрілювати прикордонні села Айгепар і Мовсес.

Приблизно о 03:40 вірменські збройні сили запобігли спробі диверсійного прориву противника. Після боїв противник, зазнавши втрат, був відкинутий. Потім о 05:20 азербайджанські підрозділи за допомогою гаубиці Д-30 почали обстрілювати села Айгепар, Мовсес. Вогонь все ще триває,
– зазначила прессекретарка Міноборони республіки Шушан Степанян.

Актуально В Азербайджані хочуть війни з Вірменією: силою розігнали протестувальників у Баку – відео

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією: головне

  • Конфлікт між країнами розпочався ще до розпаду СРСР. Причиною цьому є територія Нагірного Карабаху, що контролюється невизнаною "Нагірнокарабаською Республікою". Це територія у складі Азербайджану, але на ній живуть переважно вірмени.
  • Війна почалася в лютому 1988 року, коли регіон заявив про вихід з Азербайджанської РСР. Протягом воєнного конфлікту 1992 – 1994 років Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом та семи районами, прилеглими до нього.
  • Військові сутички між країнами не припинилися і після оголошення перемир'я.