Торік наша країна встановила власний рекорд з імпорту бананів. У середньому пересічний українець за рік з'їв їх аж 6 кілограмів. І хоча насправді це – не фрукт, а ягода, її популярність від того не зменшується. Про це у новому випуску програми "Кордон.UA" на 24 каналі.

До слова Оборудки на мільйони: обурливі факти про схему "плавучих заправок"

Еквадор вже давно очолює світовий рейтинг постачальників бананів за кордон. Плоди з латиноамериканської країни прибувають до Морського порту "Південний" у багатотонних контейнерах. Та виявляється, у них "мандрують" не лишень банани.

Нещодавно завдяки інформації, яка надійшла від прикордонних оперативників, тут знайшли чергову партію кокаїну. Вже третю за останні місяці і рекордну у 2020 році.

наркотики банани
Прикордонники знайшли наркотики поміж бананів / Фото ДПСУ

За опломбованими дверима одразу впадає в око нетипова тара. Поміж коробок з фруктами – сотні фасованих брикетів. Експрес-тест підтверджує вміст наркотику.

наркотики
Третя рекордна партія наркотиків за 2020 рік / Фото ДПСУ

Загалом вага вилученого кокаїну сягнула 112 кілограмів. Його вартість на тіньовому ринку оцінюють у 17 мільйонів доларів США.

Прикордонники знайшли кокаїн серед бананів: дивіться відео

Також у випуску:

  • Щороку Яворівський полігон на Львівщині приймає міжнародні військові навчання Rapid Trident. Цьогорічний "Швидкий тризуб" зібрав майже 4000 військових з 9 країн світу.
  • Україна на початку 2020 року легалізувала видобуток бурштину. Здавалося б, нелегальні схеми тепер мають вийти з тіні. Та на кордоні контрабанда сонячного каміння не зменшилася.