На охорону здоров’я використали 12 мільярдів з виділених 23,8 мільярда гривень. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

Читайте також Карантин в Україні продовжили до 28 лютого 2021 року

На що витратили гроші

  • 63 мільйони гривень спрямували на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень. Зауважимо, загалом для цього передбачили 100 мільйонів.
  • 1 мільярд гривень, із виділених 4 мільярдів, використали на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків.
  • 1,5 мільярда гривень спрямували на субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем.
  • 5,3 мільярда використали на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам. Загалом для цього було передбачено 6 мільярдів.

9 грудня бюджетний комітет Ради погодив перерозподіл 5,3 мільярда гривень з ковідного фонду МОЗ для реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення завдяки скороченню видатків на будівництво та ремонт автодоріг державного значення,
– мовиться у повідомленні.

Крім того, передбачене збільшення грошей у ковідному фонді за спеціальним фондом державного бюджету на 8,9 мільярда гривень. Зазначені кошти пропонують спрямувати на ініціативу президента Володимира Зеленського щодо підтримки бізнесу під час карантину.

Актуально В Україні вводять локдаун: коли та на скільки

Окрім коштів фонду, заходи зі протидії COVID-19 фінансуються також з інших джерел. Так, за програмою медичних гарантій Національна служба здоров’я вже здійснила оплати закладам охорони здоров’я на суму понад 10,6 мільярда гривень за послуги, що пов’язані із лікуванням COVID-19.