При цьому Україна свої основні завдання вже виконала. Про це Кравчук розповів в інтерв’ю liga.net.

Тим часом У ТКГ відповіли, чи планують розширити нормандський формат

Поки що передумов (для зустрічі – 24 канал) я не бачу. Бо Росія висуває одну і ту ж тему: формально каже "так-так", і радники зустрічаються, щось кажуть. Але фактично зараз Росія каже: "нема потреби зустрічатися в нормандському форматі тому, що не виконано завдання минулої нормандської зустрічі 9 грудня",
– пояснив він.

Він наголосив, що сумнівається у відповідальних діях російської сторони, але після зимових свят стане більш зрозуміло, куди рухається політична ситуація.

"В Парижі цей документ підписав президент Путін. Він його підписав не для України, а для Росії, але не виконує. Вони граються в піжмурки: говорять одне, думають інше, роблять третє", – додав Кравчук.

Зауважимо, що днями у Кремлі заявили: проведення нормандського саміту найближчим часом неможливе. Мовляв, досі принципово не виконане жодне рішення попереднього саміту.

Водночас Україна зі свого боку виконала домовленості, досягнуті торік у нормандському форматі, а саме: відкрила нові контрольні пункти в'їзду / виїзду, попри карантин; дала згоду на розмінування 19 ділянок, на розведення сил і засобів на 4 нових ділянках; заявила про готовність імплементувати "формулу Штайнмаєра" до закону про особливий статус Донбасу; 4 рази передавала списки на обмін за формулою" всіх на всіх".

Втім, майже всі процеси продовжує блокувати російська сторона.