Такі дії голови ТКГ є неприпустимими, адже наражають на небезпеку владу і дискредитують українських членів ТКГ. Таку думку висловив нардеп від фракції "Слуга народу" Віталій Безгін, передає "Радіо Свобода".

Цікаво Поки не бачу можливості, – Гармаш про вибори на Донбасі до березня

"Напевно, це трішки по граблях пана Фокіна в нас пішло. І, я думаю, якщо у представників ТКГ є план, а він, вочевидь, є, тому що ми вже мали спілкування з паном Рєзніковим з цього приводу, то спочатку потрібно це, мабуть, проговорювати", – сказав Безгін.

Він припустив, що це може бути і в закритому режимі, однак парламентарі повинні знати концепцію плану. "Тільки після цього можна робити якісь заяви, які, зокрема, мають контроверсійний характер", – наголосив нардеп. Водночас Кравчук нічого ні з ким не обговорював.

За словами Безгіна, якщо Кравчук вже заговорив про план, то повинен чітко його пояснити.

А зараз це виглядає знову, як медійний вкид,
– заявив нардеп.

Безгін заявив, що він з членами комітету обговорює позицію щодо спрямування листа. У ньому вимагатимуть невідкладно презентувати цей план перед профільним комітетом у закритому режимі.

Що передбачає "План спільних кроків": коротко

  • Україна напрацювала документ, який передбачає повне припинення конфлікту та демілітаризацію окупованих районів Донеччини і Луганщини.
  • Згідно з ним, усі незаконні збройні формування бойовиків мають вивести з окупованої території. Ба більше, їх повинні розпустити на початку 2021 року.
  • Водночас Україна повинна взяти під контроль кордон, а також буде відповідальною за нормальну життєдіяльність у цих регіонах.
  • Якщо Росія погодиться на усі пропозиції, передбачені документом, то Україна призначить місцеві вибори на Донбасі на 31 березня 2021 року.
  • У Кремля вже відреагували на документ. там заявили, що пропозиції у документі є зовсім іншими, ніж передбачають мінські домовленості.