Якщо Росія і надалі чинитиме опір чи робитиме сумнівні дії, РНБО повинна шукати інші варіанти вирішення ситуації на Донбасі. Про це розповів керівник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук у коментарі ТСН.

Дізнайтеся більше У РНБО заговорили про позитивний сценарій із COVID-19: що він передбачає

Що пояснив Кравчук

У багатьох виступах президент Зеленський говорив про необхідність мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Але Україна не може вічно переконувати в цьому Росію і ОРДЛО.

Ми бачимо, що наші зусилля часто зустрічають опір, причому опір необгрунтований і головна його мета – затягнути сам процес, маючи на увазі, мабуть, якісь далекосяжні цілі,
– сказав Кравчук.

Тому, за його словами, Зеленський сказав, що Україна почекає до 9 грудня, річниці зустрічі в Нормандському форматі, і буде аналізувати ситуацію. Якщо не буде суттєвих змін і ми бачитимемо опір та сумнівні дії Росії, тоді застосуємо інші форми впливу на ситуацію, щоб досягти миру.

"РНБО цілком природно повинна шукати варіанти таких можливих дій. Я думаю, що якраз це й є підготовка такого рішення – документу. Який його зміст? Зі мною ніхто не радився, я не можу вам нічого сказати", – підсумував Леонід Кравчук.