Таку думку у своєму Facebook висловив нардеп України, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

В окупованому Луганську, нагадаємо, 21 листопада виникли розбірки між проросійськими терористами. Люди у військовій формі без розпізнавальних знаків оточили центр міста. Так званий "міністр внутрішніх справ" "ЛНР" Ігор Корнет, якого ватажок бойовиків Плотницький усунув від посади, влаштував у псевдореспубліці "військовий переворот".

Так, Тимчук пояснив, що те, що Кремль все ж зробив ставку на Корнета, свідчить те, що введені 21 листопада у Луганськ військовослужбовці збройних сил Росії і російської приватної військової компанії фактично не перешкоджають діям Корнета. А частина російських військових навіть бере участь у силових діях проти оточення Плотницького.

Читайте також: Захарченку, введи війська: бойовики "ЛНР" хочуть створити "Новоросію"

Хоча, не виключено, тільки "транзитом" – для подальшої передачі повноважень главі "ДНР" О. Захарченку зі злиттям "ЛНР" і "ДНР". Чи зможе І. Плотницький повернути собі прихильність Москви (а у нього, судячи з усього, залишилися лічені години) – велике питання,
– мовиться у повідомленні Тимчука.

Український нардеп також звернув увагу на те, що частина сил і засобів збройних сил Росії, введених вчора в "ЛНР", минаючи Луганськ, спрямовані на посилення підрозділів "другого армійського корпусу ЛНР" на лінії фронту.

"Тобто Кремль більше, ніж втрати контролю над ситуацією в Луганську, боїться, що ЗСУ скористаються цією ситуацією і перейдуть у масштабний наступ", – зазначив Тимчук.