Так, під час свого щоденного брифінгу з журналістами в четвер прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков відмовився коментувати ситуацію в Луганську, зазначивши, що до подій, які наразі там відбуваються, існували "нюанси". Інші російські чиновники від коментарів також утрималися, пише Олівер Керрол для Independent.

Читайте також: Псевдопереворот у банановій республіці: "ЛНР" розпадається, приготуватися "ДНР"?

23 листопала склалося враження, що спроба "військового перевороту" у самопроголошеній "ЛНР" частково вдалася, зауважує журналіст. Цього дня її ватажок Ігор Плотницький в оточенні членів "адміністрації" псевдореспубліки втік до Москви. Напередодні, 21 листопада, лідер "МВС ЛНР" Ігор Корнет захопив владу у місті. До Луганська ввійшла військова техніка з Росії та окупованого Донецька. 22 листопада так зване "Міністерство держбезпеки "ДНР" заявило, що об'єднало зусилля з Корнетом, щоб провести "контррозвідувальну та антидиверсійні операції" проти українських підрозділів, нагадує автор статті.

На думку Керролла, конфлікт у Луганську не тільки викрив розбірки між Плотницьким і Корнетом, але і "оголив" розбіжності у ставленні Москви до "сепаратистського анклаву". Кілька джерел Independent стверджують, що Корнета раніше підтримували частина російських спецслужб, а Кремль підтримував Плотницького, йдеться у публікації.

Читайте також: Чому Плотницький ще повернеться до Луганська, – пояснення журналіста

Варто додати, що в "ЛНР" побоюються військового протистояння з "ДНРівцями", яких вже називають "фашистами".