Про це пише російське видання РБК з посиланням на джерела в Кремлі, близькі до радника Путіна Владислава Суркова. Саме останнього називають неформальним куратором "ЛДНР" в кремлівській адміністрації.

Читайте також: Російські танки перетнули український кордон у Луганській області

При цьому, за даними видання, Кремль став на сторону Корнета в цій сутичці, однак Плотницького не будуть відсторонювати від влади.

"Якщо Донецьк досить незалежний від Кремля і, по суті, їх відносини можна описати як ненав'язливий протекторат, то у випадку з Луганськом Москва вирішила скоригувати певні процеси в псевдореспубліці і збільшити свій вплив", – йдеться в новині.

При цьому джерело в Кремлі зазначає, що Заходу це може здатися підтвердженням версії про "маріонеток", "але насправді в Москві ретельно зважили всі ризики і прийняли рішення вплинути на політичну обстановку на Луганщині".

Джерело додало, що те, що відбувається, не означає, що в Кремлі видали "безмежний кредит довіри Плотницькому", але в адміністрації президента Путіна розуміють, що "частина луганського хаосу – результат не зовсім мудрої тактики глави "ЛНР".

"Але йти на радикальні кроки і змінювати керівництво поки не мають наміру. Йому дано останній шанс вибудувати систему заново – але вже без внутрішніх розборок, скандальних замахів і вбивств", – стверджує співрозмовник РБК.

Нагадаємо, 21 листопада екс-глава "МВС "ЛНР" Ігор Корнет влаштував у Луганську "військовий переворот". Також у захопленому Луганську відключили телебачення, радіомовлення та мобільний зв'язок. А у місто в’їхала колона військової техніки. Її фото опублікувала спостережна місія ОБСЄ.

За даними речника МВС України, Плотницький втік до Росії.