Відомо лише, що питання, які обговорювали Лукашенко та Наришкін стосувалися співпраці у Союзній державі. Окрім того, глава зовнішньої розвідки Росії передав Лукашенку "вітання" від Путіна. У Кремлі візит Наришкіна прокоментували коротко, передає 24 канал з посиланням на росЗМІ.

Раніше Білорусь отримала перші 500 мільйонів доларів узгодженого з Путіним кредиту

Так, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков зауважив, що взаємодія спецслужб Росії та Білорусі не пов'язана з подіями в республіці після виборів.

В цьому випадку йдеться про співпрацю зовнішньої розвідки. У рамках Союзної держави існують механізми взаємодії в усіх напрямках, включаючи і співпрацю в роботі спеціальних служб. Відбувається велика взаємодія, причому це ніяк не пов'язано з подіями в Білорусі,
– уточнив він.

За словами Пєскова, по лінії взаємодії розвідок двох країн "відбувається і обмін інформацією, і спільні заходи, і обмін візитами та контактами". Він додав, що це "абсолютно нормально" в рамках Союзної держави.

Відповідаючи на питання про мету поїздки Наришкіна в Мінськ, Пєсков також зауважив, що воно не стосується "путінської тематики порядку денного". Мовляв, зовсім не обов'язково анонсувати всі події і всі контакти, які відбуваються на різних рівнях між Росією і Білоруссю.

Пєсков також не став відповідати на питання про порядок візиту глави російської СЗР.

Що відомо про Союзну державу?

Це – конфедеративний союз Росії та Білорусі з поетапно організовуваним єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним та культурним простором.

Особливо активно займатися розбудовою Союзної держави Білорусь та Росія розпочали упродовж останніх 2 років.