Про це Деканоідзе зазначила у інтерв'ю DT.ua, пояснюючи причини зростання злочинності останнім часом.

"Потрібні значні зміни до КПК, написаного доволі ліберально, що виявилося на руку злочинності. Плюс велика біда із законом Савченко. 6 тисяч чоловік уже вийшли з ув'язнення. 90% їх — досить вагомі у кримінальному світі люди, котрі вчинили тяжкі злочини. Потрібно вносити зміни до цього закону", — зазначила вона.

Крім цього, за словами голови Нацполіції, народні обранці мають ухвалити закон про оперативно-розшукову діяльність.

"Потрібно ухвалювати закон про ОРД, який уже давно лежить у парламенті. Ось ви мене запитуєте про зростання злочинності, а в мене немає права проводити оперативно-розшукові заходи. Потрібен як повітря закон про боротьбу з організованою злочинністю", — підкреслила Деканоідзе.

Вона також наголосила, що реальні зміні в країні можливі лише після проведення комплексних реформ правоохоронної системи.

Взагалі, коли говоримо про зростання злочинності, про реформу та її результати, для мене дуже важливо, щоб люди розуміли головне: реформовані мають бути всі частини правоохоронної системи, і діяти вони повинні узгоджено та збалансовано. Включно з поліцією, судами, прокуратурою, СБУ, податковою службою тощо. Неможливо отримати якісний результат, спираючись тільки на нову поліцію, новий суд або прокуратуру. Це єдиний механізм, кожна ланка якого має чесно працювати на єдину мету,
— наголосила Деканоідзе.

Читайте також: Деканоідзе хоче змінити закон про поліцію