В адміністрацію міста стали надходити звернення від жителів міського округу Армянська про появу неприємного запаху в повітрі, розповів ставленик окупантів, так званий "глава адміністрації" міста Василь Теліженко.

Важливо Кримчани масово покидають Армянськ: що російські окупанти приховують про еколихо у місті

У цей день відбувався запуск сірчанокислотного виробництва після тривалого простою. Викид трапився в момент, коли систему переводили з режиму розігріву в робочий режим.

Ставленики окупантів запевняють, що перевищення норми сірчистого ангідриду в повітрі не становить шкоди для здоров'я, а станом на 9 ранку на підприємстві показники забруднення повітря не перевищували норму.

Це питання перебуває на контролі профільного "міністерства". Ситуація в міському окрузі Армянська стабільна, приводів для паніки немає,
– запевнив Теліженко.

Місто Армянськ в окупованому Криму: карта

Коротко про екологічну ситуацію в Армянську:

  • За час окупації півострова це вже не перше екологічне лихо в Армянську. Раніше у 2018 році там вже були викиди небезпечних речовин у повітря, джерелом яких був завод "Кримський титан".
  • Міноборони України тоді встановило, що це сталося внаслідок тренувань російських військових, що проводили стрільби поряд з відстійниками відходів хімічного виробництва титанового й содового заводів, влучивши в них кілька разів.
  • Про жертв трагедії тоді інформації не було, але багато місцевих отримали захворювання дихальних шляхів – пневмонію, опіки слизових оболонок тощо. Постраждали й майже 20 українських прикордонників, що поряд працювали на адмінмежі з окупованою територією.