Заступник глави МВС Антон Геращенко на своїй фейсбук-сторінці заявив, що нападників затримали у Красноградському районі Харківщини.

До теми Під Харковом розстріляли автобус: Кива заявив, що є загиблі – поліція каже лише про поранених

Що відомо про затримання нападників на Харківщині

  • За словами Геращенка, конфлікт стався "між двома групами прихильників різних політичних сил". Водночас він не уточнив між ким саме сталася стрілянина.
  • В результаті нападу на автобус поранення від травматичної зброї отримали четверо осіб. Один із чоловіків отримав черепно-мозкову травму.
  • В МВС запевняють, що інформація про загибель когось з учасників протистояння не відповідає дійсності.
  • Геращенко запевнив, що всіх винних у стрілянині, затримають та притягнуть до кримінальної відповідальності.

Реакція Авакова

Глава МВС Арсен Аваков у своєму твітері також підтвердив інформацію про те, що загиблих в результаті стрілянини немає. Він також пригрозив політикам, які можуть бути причетними до цього.

"Зайчики в ряд" затримані з м'язами і без мізків. Стріляли в таких же, які їхали з політичних гастролей,
– іронізує Аваков.


Затримані нападники / Фото з фейсбук-сторінки Антона Геращенка

  • Ввечері 27 серпня на трасі Київ – Харків біля Люботина невідомі розстріляли автобус з членами організації "Патріоти – За життя". Інформацію першим оприлюднив нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива, який переконував, що напад скоїли начебто представники "Нацкорпусу".
  • У поліції уточнили, що спочатку невідомі автомобілем Mitsubishi заблокували рух мікроавтобуса Mercedes і змусили його зупинитись. Після цього з легковика вийшли декілька осіб і з травматичної зброї обстріляли мікроавтобус. Після цього зловмисники втекли на своєму автомобілі.
  • Тим часом, в "Азові" та "Нацкорпусі" всі обвинувачення в свій бік заперечують і кажуть, що не причетні до інциденту. Натомість націоналісти назвали Киву психічно хворою людиною.
  • За фактом стрілянини в поліції відкрили кримінальну справу за статтею про хуліганство.

Дивіться відео нападу на представників ОПЗЖ: