Заради цього народні обранці вже найближчим часом можуть зібратися на позачерговому засіданні. Про це мовиться у сюжеті 24 каналу.

Читайте також Рада на локдаун точно не піде, – Разумков

За словами Дмитра Разумкова, Верховна Рада має 10 днів, щоб ознайомитися з проєктом бюджету на 2021 рік.

Це великий документ, який треба вивчити. Лише після цього голосувати,
– заявив глава парламенту.

Конституційна криза в Україні

Ще одне питання для народних депутатів – як вирішити конституційну кризу. Його не можна відкладати, адже від цього залежить отримання фінансової допомоги МВФ.

До теми "Обирати суддів через конкурс – неконституційно": чому не хочуть блокувати діяльність КСУ

Володимир Зеленський вже подав законопроєкт про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірну інформацію в деклараціях. Схожий документ Разумкова вже пройшов комітет.

На їхній базі голова Верховної Ради пропонує створити альтернативний законопроєкт і саме за нього проголосувати. Водночас від першої ідеї Зеленського про розпуск Конституційного Суду депутати відмовилися.

До теми Коли Рада може розглянути законопроєкт про відповідальність за брехню у деклараціях

"Не можна ампутувати ногу, щоб вилікувати подряпину. Сподіваюся, що навіть ті, хто мав такі анархічні або радикальні настрої, взялися за голову й більше "екзотичних" пропозицій не буде", – заявив голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.

За що ще треба проголосувати

Поки в Україні не запровадили локдакун, у парламенті повинні проголосувати за президентський законопроєкт щодо відшкодування збитків для бізнесу.

Згідно з документом, через жорсткі карантинні обмеження підприємці зможуть отримати по 8 тисяч гривень.

Читайте також Коли підприємці зможуть отримати таку очікувану допомогу: заява Корнієнка

У 2020 році парламентарі працюватимуть до 18 грудня. До своїх посадових обов'язків вони повернуться вже 11 січня 2021 року.