Таку думку в ефірі 24 каналу висловив голова "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін. За його словами, законопроєкт не є альтернативою і не стосується відповідної проблеми з Конституційним Судом.

Зверніть увагу Разумков вніс до Ради альтернативний законопроєкт через рішення КСУ: текст

Підвищення кворуму КСУ

Водночас Шабунін зазначив, що спільний проєкт фракцій "Слуги народу" й "Голосу", який пропонує підвищення кворуму Конституційного Суду України є робочим варіантом. Однак він сказав, що це тимчасове рішення, адже КСУ не може бути заблокований завжди.

Принаймні в конкретного складу суду заберуть можливість знищувати реформи – як це сталось з декларуванням і може відбутись з Антикорупційним судом та земельною реформою,
– вважає експерт.

Коротко про скандал довкола КСУ

  • 27 жовтня Конституційний Суд України скасував антикорупційну реформу. Зокрема, ліквідували положення про кримінальну відповідальність за неправдиве декларування, незаконне збагачення, електронне декларування та повноваження НАЗК.
  • Президент України назвав відповідне рішення суду "спрямованим проти України" та вніс до Верховної Ради законопроєкт про розпуск усіх суддів.
  • У ЄС оприлюднили заяву щодо скандального рішення КСУ. Зокрема, антикорупційна реформа є умовою надання фінансової допомоги та безвізу.
  • 2 листопада під будівлею КСУ відбулась акція протесту через розгляд закону про функціонування української мови як державної.

КСУ, рішення
КСУ скасував е-декларування / Інфографіка 24 каналу