Мовиться про купівлю 100% частки у статутному капіталі компанії Fineroad Business Lip, що у Британії. Про це повідомили "Наші гроші".

Читайте також Чи може Янукович повернутись в Україну і залишитись на волі: пояснення Офісу генпрокурора

Відповідний договір купівлі-продажу уклали у лютому 2019 року. Тоді нардеп Максим Єфімов, який представляв "Блок Петра Порошенка", не приховував від журналістів, що транзакція відбулася, а бенефіціаром була його мати.

Згідно з повідомленням, АМКУ розпочав розслідування 16 вересня 2020 року. Це відбулось після того, як Любов Єфімова звернулась до регулятора за дозволом на купівлю із тривалим запізненням. Водночас АМКУ взяв до уваги як пом'якшувальну обставину те, що матір депутата ще до початку розслідування звернулась до відомства за дозволом.

Що відомо про вертолітний майданчик

  • Компанія Fineroad Business Lip пов'язана відносинами контролю із ТОВ "Амадеус Ко", яке є власником будівлі КВЦ "Парковий" – розміщений так званий вертолітний майданчик президента-втікача Віктора Януковича.
  • На будівництво відповідного майданчика виділили землю ще у 2010 році, а збудували його у 2012 році.
  • Виділення землі на будівництво починала розслідувати Генпрокуратура ще за часів мера Києва Леоніда Черновецького. У 2017 році Черновецькому оголосили про підозру.