Про це повідомляють "Українські Новини" із посиланням на сина та адвоката Олександра Лавриновича – Максима Лавриновича.

Лавринович-молодший запевняє, що його батькові пропонували дати неправдиві свідчення.

"Можливо, на керівництво держави, політиків, чиновників, суддів КСУ. В обмін на ці лжесвідчення прокуратура могла б змінити статтю 109 (найважча) на м'якший варіант, що не передбачає санкції у вигляді утримання під вартою, або ж просто могла не звертатися в суд за якоюсь превентивною мірою обмеження", – розповів син екс-міністра.

Читайте також: Син екс-міністра Лавриновича обізвав Порошенка за арешт свого батька

Він розірвав протокол, який йому підсунули прокурори, відмовився лжесвідчити, і тоді вже стало зрозуміло, чим все це може закінчитися. Відмова від лжесвідчення перетворилася на фарс у вигляді звернення прокурорів у суд із клопотанням про узяття його під варту,
– додав Максим Лавринович.

За його словами, захист пов'язує арешт Олександра Лавриновича із можливою підготовкою до повернення Конституції України редакції 1996 року.

"Одна з теорій – це підготовка до повернення Конституції 1996 року, що парламент у лютому 2014 року повернув до зразка 2004 року. Повернув явно неконституційним шляхом. При цьому рішення Конституційного суду від 2010 року залишається чинним. Це розуміють усі, але користуються поки що Конституцією 2004 року", – розповів син екс-глави Мін’юсту.

Читайте також: Вийшов на зв'язок: Янукович прокоментував арешт його соратника Лавриновича

Ще однією з причин арешту свого батька Максим Лавринович вважає необхідність піару, "мовляв, кинули за ґрати "рибу великого калібру", людину, що займала посаду міністра в уряді колишнього президента Віктора Януковича".

Нагадаємо, 16 вересня суд арештував Олександра Лавриновича строком на 60 діб без права внесення застави. Генпрокуратура підозрює Лавриновича у "виконанні дій, скерованих на захоплення державної влади, вчиненого за змовою про вчинення таких дій".