Про початок візиту в Україну повідомив керівник Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський у своєму твіттері.

Важливо Дуда має шанс на прорив у примиренні з Україною, – колишній президент Польщі

Президент Анджей Дуда розпочинає свій візит в Україну символічно – вшановуючи жертв сталінізму на польському військовому кладовищі в Биківні,
– повідомив Кшиштоф Щерський.

Про початок свого візиту у твіттері вже розповів і сам польський президент. До слова, зробив він це не лише польською, а й українською мовою. Ба більше, україномовний твіт набрав більше лайків.

Він наголосив, що такий візит дуже важливий. Мовляв, у період пандемії дуже багато залежить від налагодження міжнародної співпраці.

"Зв'язки між Польщею й Україною дуже міцні, і разом ми працюємо заради ще більшого їх посилення", – наголосив Анджей Дуда.

Про що говоритимуть Дуда й Зеленський

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в інтерв'ю Інтерфакс-Україна раніше анонсував підписання низки угод, зокрема й щодо нашої морської інфраструктури. За його словами, тематика українсько-польських відносин розширюється на галузь економіки.

Як пояснив заступник керівника ОП, з огляду на те, що Польща – один найбільших партнерів України у Європі, говоритимуть "не тільки про політику, про історичне минуле, а й про економічні відносини".

Зауважимо, що востаннє Анджей Дуда відвідував Україну у грудні 2017 року. Свій візит він розпочав з поїздки до Харкова, де він разом з тодішнім президентом Петром Порошенком відвідали Меморіал жертвам тоталітаризму.