Екстрадувати Пучдемона та чотирьох каталонських міністрів до Іспанії, чи звільнити під заставу, суд має вирішити до 09:17 години за місцевим часом понеділка. Якщо ж суддя вирішить їх затримати, то Бельгія матиме 60 днів, щоб екстрадувати їх до Іспанії, яка видала ордер на їх затримання, повідомляє BBC.

Читайте також: Чому Каталонія зазнала невдачі у спробі від'єднатись від Іспанії

Окрім Пучдемона, до поліції прийшли Мерітксел Серрет (колишній міністр сільського господарства), Антоні Комін (колишній міністр охорони здоров'я), Луї Пуг (колишній міністр культури) та Клара Понсаті (колишній міністр освіти).

Карлес Пучдемон направився до Бельгії після того, як влада Іспанії звинуватила його і його уряд у бунті, заворушеннях, зловживанні державними коштами, повстанні проти державної влади. При цьому лідер Каталонії заявив, що він не повернуться до Іспанії, якщо йому не буде гарантовано справедливий судовий розгляд.

До слова, в Каталонії пройшли масові протести проти арешту політиків. Також протестанти оголосили масові акції починаючи з 5 листопада кульмінація яких буде 11 листопада.