В інтерв'ю виданню "Радыё Свабода" Тихановська зокрема підкреслила, що Київ вже висловив готовність підтримати санкції проти представників режиму Олександра Лукашенка.

Цікаво Білорусь оголосила Тихановську в міжнародний розшук

Ми дуже раді, що Україна зайняла потужну позицію щодо Білорусі, особливо міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Вони готові підтримати санкції,
– підкреслила білоруська опозиціонерка.

Вона також заявила, що хотіла б вибудовувати тісні партнерські взаємини з Україною. Мовляв, українці й білоруси доволі близькі народи як історично, так і культурно.

У мене часто на Заході питають, чи розуміють росіяни білоруську мову, коли ми починаємо говорити. Я відповідаю: "ні, не розуміють, але українці нас зрозуміють. Ми українську розуміємо, вони – нас. Наші мови дещо ближчі", – підкреслила Світлана Тихановська.

Резюмуючи, вона заявила, що планує здійснити візит в Україну. Це може відбутися вже після місцевих виборів 25 жовтня.

Якою є позиція України щодо подій у Білорусі?


Від самого початку протестів після виборів Україна регулярно закликала білоруську владу не вдаватися до насилля щодо мирних протестувальників.

Крім того, згодом Верховна Рада схвалила постанову, якою не визнала результати виборів, а Олександра Лукашенка – обраним президентом Білорусі. Такої ж позиції дотримується увесь цивілізований світ.