Як повідомляє кореспондетка 24 каналу Катерина Степанова, села Личмани та Магдин є сусідніми. І деякі жителі Магдина є змушеними жити зараз у Личманах.

До теми Пожежа в Житомирській області: рятувальники тиждень гасять вогонь – карта, фото і відео

Зокрема, Світлана – через те, що її хата згоріла у Магдині, жінка з трьома синами живе у хаті голови сільської ради Личманів. Водночас родина прибирає наслідки пожежі в Магдині, аби невдовзі почати будівництво.

Місцева влада каже, що будинки погорільцям побудують за державні кошти. За словами голови Овруцької райадміністрації Ярослава Чепурка, наразі триває процес оцінки втраченого майна та вирішення юридичних питань щодо виділення грошей

Як постраждали внаслідок вогню села Личмани та Магдин на Житомирщині (Фото: Катерина Степанова, 24 канал)

Допомагають погорільцям і небайдужі українці, які постійно передають гуманітарну допомогу. Зокрема, привезли вантажівку з речами, будматеріалами та їжею. Зауважимо, що волонтери надають адресну допомогу.

Постраждалі кажуть, що зараз їм цього всього вистачає. Щоправда, люди дуже потребують палаток для зберігання всіх цих речей і матеріалів.

Зверніть увагу Наслідки пожеж на Житомирщині: Кабмін виділить 25 мільйонів гривень

Села Личмани та Магдин на Житомирщині / Карта

Коротко про пожежі на Житомирщині

  • Лісова пожежа почалася 16 квітня поряд із селами Рудня і Виступовичі Житомирської області. Загальна площа пожежі становила близько 50 гектарів, а 17 квітня вогонь пішов далі до сусідніх сіл.
  • На ранок 19 квітня було 9 осередків горіння, з яких 5 локалізовано, а на 4 осередках тривають роботи щодо обмеження їхнього поширення.
  • Вогонь знищив 39 будівель, зокрема ті, які люди самовільно використовували як дачні ділянки. Загалом врятовано 45 будівель.
  • Всього було залучено понад тисячу осіб і 156 одиниць техніки.
  • Ліквідацію пожежі ускладнюють рятувальтникам потужні вітри. Водночас довготривалий процес гасіння пов'язано з неможливість доступу до окремих осередків, через відсутність дороги та захаращені ліси.
  • За словами серетаря РНБО Данілова, підозрюють у спалаху власників земель, адже є підстави вважати, що хтось вчинив навмисний підпал.
  • У МВС також вважають, що пожежі могли виникнути внаслідок сильного суховію, який обірвав електродроти.