Літак "Мрія" 2 травня успішно приземлився в Монреалі, щоб доставити засоби індивідуального захисту з Китаю. Про це повідомили у твіттері Посольства України в Канаді.

Важливо У Катарі через сильний шторм зіштовхнулися два пасажирські літаки: фото, відео

Пишаємось, що літак під прапором України здійснив найбільшу для Канади поставку необхідного вантажу у цей нелегкий час пандемії,
– наголосили у посольстві.

Що відомо про український літак Ан-225 "Мрія"?Ан-225 є найважчим вантажопідйомним транспортним реактивним літаком, який коли-небудь здіймався у небо. Літак може брати на борт 250 тонн вантажу. Усього на рахунку Ан-225 "Мрія" – понад 240 світових рекордів. Український літак транспортував найважчі та найбільші вантажі в історії авіації.

Ан−225 "Мрія" призначений для доставки великогабаритних вантажів, які можуть розміщуватися як всередині, так і зверху фюзеляжу. Літак може перевозити вертольоти, універсальні авіаційні та морські контейнери, легкові автомобілі, автосамоскиди, а також інші види самохідної та несамохідної техніки.

Друге життя "Мрії" під час пандемії COVID-19

  • Найбільший вантажний літак у світі став у нагоді під час пандемії коронавірусу. Його велика вантажопідйомність допомагає доставити вантаж у будь-яку точку світу.
  • Український літак Ан-225 "Мрія" доставив до Варшави медичне обладнання з Китаю для боротьби з коронавірусом. Приліт такого великого літака викликав справжній ажіотаж.
  • У держпідприємстві "Антонов" зазначили, що медобладнання з Китаю літак доправив до Франції.
  • Ан-225 "Мрія" доставив в Україну медичний вантаж з Китаю. Літак зустрічав Президент України Володимир Зеленський. За його словами, вантаж за обсягом претендує на Книгу рекордів Гіннеса.

Більше про вражаючий літак Ан-225 "Мрія" – читайте у матеріалі 24 каналу.