Що вирішили Кабмін і РНБО щодо локдауну в Україні

Про деталі підсумків засідання повідомив журналіст Валерій Калниш. Про це він написав у своєму телеграм-каналі "Черная лампа".

До теми Чи можливий локдаун в Україні у грудні

За його словами, слово "локдаун" не дуже підходить до ситуації з Україною.

Локдаун - це коли все закрито, всі будинки. Ні. Такий сценарій вводити не планують. Будуть "посилені карантинні заходи". Які саме – триває обговорення. Наприклад, готелям дозволити працювати, а ресторанам – ні,
– зауважив Калниш.

Щодо дати, то тут також, за його словами, немає рішення. Наразі є два сценарії.

  • Перший (грудневий) передбачає введення "локдауну" з 7 грудня та до новорічних свят.
  • Другий (січневий) – "локдаун" з новорічних свят, умовно, 28 грудня й упродовж кількох тижнів у січні.

"Головний критерій – дати бізнесу заробити на святах. У сценаріїв є спільне – будь-який з них передбачає роботу транспорту", – констатував журналіст.

Радимо ознайомитися Що таке локдаун і за яких умов його можуть ввести в Україні

Що цьому передувало

  • У ЗМІ з'явилась інформація, що однією з ймовірних дат введення повного локдауну є 23 або 25 грудня. І триватиме він начебто до 15 або 17 січня.
  • Водночас міністр охорони Максим Степанов пояснив, що локдаун в Україні введуть, якщо добова кількість заражених становитиме 30 тисяч людей.
  • Речниця президента Юлія Мендель, зі свого боку, зазначила, що локдаун в Україні введуть, якщо кількість хворих на коронавірус у державі й надалі стрімко зростатиме. Втім, поки якоїсь точної дати введення жорсткого карантину нема.