Що відомо про смерть Айсултана Назарбаєва

Причина смерті чоловіка наразі невідома. За попередньо інформацією в онука Назарбаєва зупинилося серце. Про це повідомляє zakon.kz.

Важливо Через тиск родини: онук Назарбаєва попросив політичного притулку в Британії

Матір хлопця і старша донька Назарбаєва Даріга підтвердила смерть свого сина Айсултана. Її коментар опублікований на сайті фонду Нурсултана Назарбаєва.

Моя сім'я глибоко сумує з приводу смерті нашого улюбленого Айсултана. В цей важкий для нас час ми сподіваємося, що громадськість проявить розуміння і шанобливе ставлення до нашої втрати,
– сказала Назарбаєва.

Інші подробиці смерті Айсултана Назарбаєва не розкривають. Однак відомо, що 30-річний чоловік пішов з життя у Лондоні. Саме туди він переїхав через тиск на нього з боку його сім'ї.

Раніше Айсултан заявив, що володіє інформацією про корупцію між Казахстаном та Росією у великих масштабах. А також про мільярди доларів, украдених у населення.

Актуально Онук Назарбаєва отримав умовний вирок через напад на поліцейського: курйозні деталі

Що відомо про Айсалтана Назарбаєва: біографія

  • Айсултан Назарбаєв народився 26 серпня 1990 року у родині старшої дочки президента Казахстану Дариги Назарбаєвої та Рахата Алієва.
  • Назарбаєв навчався в Міжнародному коледжі безперервної освіти в Астані, а також в школі-пансіоні Американська міжнародна школа в Австрії.
  • У 2010 році закінчив британську Королівську військову академію в Сандхерсті. У 2012 році почав працювати в Головному розвідувальному управлінні Міноборони Казахстану, де прослужив рік.
  • Почав займатися футболом в клубі Адміра Ваккер під час служби батька послом в Австрії. У 2006 році провів два матчі в першій лізі Казахстану за столичний Рахат, у 2007 році був у складі ФК Залізничник Алма-Ата.
  • У 2018 році онука першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва засудили до умовного терміну через його напад на поліцейського в Лондоні.