Таку думку сайту "24" висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За його словами, вся команда залишається на місцях – зокрема, перший заступник голови АП Віталій Ковальчук, який займався внутрішньою політикою, партійним будівництвом. Він буде і далі займатися всією політичною роботою президентської команди.

Ігор Райнін – нова людина для київської політичної еліти, він більше менеджер із господарським ухилом, не без серйозної перспективи. Але тим не менше, скрупульозною, детальною політичною роботою на рівні всієї країни, київської еліти, парламенту ніколи не займався. Значить, цим надалі займатиметься Ковальчук, якому також пропонували посаду глави АП, але він з метою збереження командної гри виріши залишитися на нинішній посаді,
– наголосив Карасьов.

Читайте також: До праці: чим займуться депутати після повернення з відпустки

Тому, підкреслює політолог, це не зміна команди або гри президента. Це заміна, хоча і важливого, але одного гравця. За словами Вадима Карасьова, Борис Ложкін залишатиметься членом команди. Але він займеться президентським напрямком реформ, залученням інвестицій на посаді голови Національної інвестиційної ради.

Це не кабінетна робота, треба займатися розвитком контактів із західним бізнесом, західними інвестиційними фондами. Робота вимагає мобільності, частих поїздок. Це не пониження статусу Ложкіна. Він був успішний у бізнесі і залишається успішним менеджером. Тепер він свої зусилля і креатив направить на іншу ділянку роботи, яка важлива для країни. А сьогодні Україні потрібні інвестиції,
– зазначив експерт.

Нагадаємо, 28 серпня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Бориса Ложкіна з посади голови своєї адміністрації і призначив його керівником Інвестиційної Ради. Іншим указом на посаду глави АП призначено Ігоря Райніна.