Так Лукашенко відповів на запитання журналіста в інтерв'ю. Відповідне відео опублікував телеграм-канал "Белта".

До слова Україна не визнає інавгурацію Лукашенка, – МЗС

"Володі Зеленському треба самому побоюватися, щоб його не назвав хтось просто Зеленським, а не президентом, тому що все до того йде. З 70% він обвалився недавно до 22 – 30%. Треба примудритися, щоб за 1,5 – 2 роки обвалити довіру до себе з боку народу", – заявив самопроголошений президент.

Тому грубо скажу – чия б корова мукала, а Зеленського – мовчала,
– відповів Лукашенко.

Водночас нещодавно Володимир Зеленський в інтерв'ю BBC пояснив своє ставлення до рейтингів. За його словами, він не чіпляється ні за рейтинги, ні за владу. "У першому турі я переміг, десь 33% було. Зараз у мене ті самі цифри", – наголосив президент України.

Лукашенко погрожує санкціями

Через позицію України щодо подій в Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив ввести санкції. Він вважає, що "це ганебне підігравання Євросоюзу та Америці".

"Ось, не ввели б вони санкції проти нас, і Зеленський на це не пішов би. А ввели, і він побіг слідом. Це недостойна позиція", – сказав він.

Протести в Білорусі: останні події

  • Після закінчення терміну ультиматуму, який опозиція висунула до влади 25 жовтня, протести у Білорусі спалахнули із новою силою.
  • 8 – 9 листопада на Марші народовладдя затримали понад тисячу учасників.
  • Окрім цього, 11 листопада невідомі в масках побили 31-річного активіста Романа Бондаренка. Через набряк мозку, численні черепно-мозкові травми, гематоми та синці лікарі не змогли врятувати життя чоловіка.
  • 13 жовтня в різних містах Білорусі місцеві жителі виходили на вулиці та вшановували пам'ять Романа Бондаренка.