Самопроголошений президент Білорусі сказав про це послу Ізраїлю під час вручення вірчих грамот. Про це повідомляє пресслужба Лукашенка.

Читайте також Лише один шлях: Лукашенко "підказав", як відсторонити його від влади

За словами самопроголошеного президента, Ізраїль та Білорусь послідовно відстоюють неприпустимість перегляду результатів Другої світової війни.

Найближчим часом наш парламент розгляне законопроєкт про непримустимість героїзації нацизму,
– наголосив він.

Лукашенко вважає, що героїзація ідеології нацизму сьогодні присутня в багатьох країнах, зокрема, тих, які розташовані поряд із Білоруссю. Він зауважив, що "жодні заслуги перед вітчизною не можуть виправдати злочини проти людства".

Лукашенко про біло-червоний прапор

Як повідомляє портал TUT.BY, час виступу на заводі "Гомсельмаш" 20 листопада Лукашенко назвав фашистським біло-червоний прапор, з яким тисячі білорусів виходять на акції протесту.

Він пообіцяв прибрати "фашистську" символіку з країни і пояснити населенню, що "ходити під цим прапором не можна".

Переважна більшість підтримала чинну державну символіку. Які до мене питання? І потім, портретів Лукашенка під біло-червоними прапорами не було, а фашистів й Гітлера – були,
– виголосив самопроголошений президент.

Лукашенко про фашистську символіку в Білорусі: відео

Що відомо про біло-червоний стяг?

Біло-червоно-білий прапор – історичний стяг Білорусі. У 1918 році це був прапор Білоруської Народної Республіки, з 1991 – по 1995 – державний прапор Республіки Білорусь.

Однак потім Олександр Лукашенко провів референдум, після чого були затверджені нові державні символи. Сьогодні під біло-червоним стягом виходять на масові акції протесту мітингувальники. Саме цей прапор став символом свободи для білорусів.