Двох учасників зустрічі з Лукашенком випустили на свободу

Координатор опозиційного штабу Віктора Бабарика бізнесмен Юрій Воскресенський і директор IT-компанії PandaDoc Дмитро Рабцевіч вийшли на свободу з білоруського СІЗО КДБ, про що повідомили в ефірі "Білорусь 1", як пише Tut.by.

До теми Лукашенко 4 години розмовляв з опозиціонерами в СІЗО: відео

Їм змінили запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт. Це сталося після багатогодинної зустрічі Олександра Лукашенка з опозиціонерами, яка саме в СІЗО й відбулася напередодні, 10 жовтня.

  • Нагадаємо, у зустрічі брали участь банкір Віктор Бабарико, його син Едуард, політтехнолог Віталій Шкляров, член президії Координаційної ради Лілія Власова, Юрій Воскресенський.

Лукашенко спілкувався з опозиціонерами, за його словами, щоб "почути думки всіх".

Чим планують займатися звільнені опозиціонери

Воскресенський заявив, що зустріч із Лукашенком відбувалася іноді з підвищенням голосу, але загалом конструктивно. Тепер же опозиціонер буде займатися підготовкою поправок до конституції Білорусі.

  • А також він шукатиме законний спосіб звільнити з ув'язнення людей, які "виявилися не настільки суспільно небезпечними для нашої країни, як здавалися на першому етапі".

Рабцевіч же повідомив, що планує займатися бізнесом, як і раніше, у співпраці з білоруським Парком високих технологій.

Що відбувається у Білорусі?

Після виборів президента, у яких оголосили перемогу Лукашенка з понад 80% голосів, у Білорусі розпочалися наймасштабніші протести в історії.

Люди виходять на вулиці ще з 9 серпня, аби висловити невдоволення владою. Та ж невдоволених не слухає, а натомість розганяє мітинги силою.