Таку заяву Лукашенко зробив у ефірі телеканалу "Білорусь 1". І сказав, що протестувальники хотіли "захопити центр".

Важливо Лукашенко заявив про терористичні загрози і війну в Білорусі

Він зізнався, що це був його наказ – розігнати протестувальників на вулиці Орловській у столиці Білорусі. Він робив це нібито з благою метою.

Це був мій наказ, щоб убезпечити людей,
– заявив Лукашенко.

"Невдала спроба захопити центр"

За його словами, коли демонстрантам не вдалося захопити центр, вони пішли в спальні райони й кинулися розкривати квартири інших людей. Тоді він і віддав наказ. Щобільше, цих людей він назвав п'яним, збожеволілим, проколотий наркотиками й пропитим натовпом.

"Почали розкривати квартири, кинулися в ці квартири, довелося з них витягувати цих наркоманів. Це не нормально, це не терпимо", – заявив Лукашенко.

Що відомо про акцію у Мінську 25 жовтня

  • 25 жовтня майже 100 тисяч білорусів вийшли на акцію протесту. В цей день закінчувався термін дії ультиматуму, який лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська оголосила самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.
  • Протестувальники пройшлися вулицями міста.
  • Щоб перешкодити проведенню маршу, на вулиці вивели правоохоронців та військових. Після цього розпочалися сутички та затримання.
  • У деяких випадках силовики використовували зброю – стріляли гумовими кулями по протестувальниках, застосовували світлошумові гранати. Відомо про декількох поранених осіб.