Так, новим міністром внутрішніх справ Білорусі він призначив колишнього начальника поліції Мінська Івана Кубракова. Тим часом колишнього очільника силового відомства Юрія Караєва він призначив своїм помічником у Гродненській області. Про це інформує БЕЛТА.

Актуально Лукашенко збирає народні дружини для захисту Білорусі: їх членів він хоче озброїти

Новопризначений Кубраков раніше очолював головне управління внутрішніх справ Мінського міськвиконкому.

У нас досить складна ситуація у Мінську, ти (Лукашенко звертався до Кубракова – 24 канал) в темі… У тебе вже є цей досвід… Складеться хороший такий кулак, сплав досвіду, відданості, патріотизму, таланту. Я сподіваюсь, що у вас ця робота вийде,
– наголосив Лукашенко.

Крім того, Лукашенко призначив нових помічників у трьох областях: Валерій Вакульчик став його помічником, інспектором по Брестській області. Юрій Караєв – по Гродненській області, а Олександр Барсуков – у Мінську.

"Публічно хочу довести до відома всіх присутніх: я прийняв кадрове рішення, і ви втрьох прямуєте не те що на особливо небезпечні ділянки, але дуже відповідальні для нашої країни. У зв'язку з тими подіями, перш за все, які відбулися, – вони ще не закінчені, ми ще не знаємо, у що це може вилитися", – сказав самопроголошений президент Білорусі.

Він також пояснив, чому обрав собі таких помічників. Лукашенко сказав, що ці люди – військові, обізнані та їх не треба "вводити в курс справи і вчити".

Лукашенко пояснив кадрові зміни у МВС: відео

Навіщо Лукашенку помічники саме у цих регіонах і чому це важливо

  • Гродненська область Білорусі межує з Литвою та Польщею. Водночас Брестська – з Польщею та Україною. Лукашенко вже раніше звинувачував західних сусідок Білорусі у напруженій ситуації в країні. Мовляв, білорусів до протестів підбурюють саме Вільнюс, Варшава та навіть Київ.
  • Ба більше – Лукашенко навіть закрив кордони Білорусі з цими країнами. Щоправда, уточнив: через погану епідеміологічну ситуацію з COVID-19.
  • Усі ці кадрові перестановки Лукашенко проводить на тлі протестів та страйків у країні. До речі, нещодавно він назвав дії людей, що виступають за його відставку, терористичною загрозою для країни.