Поки ще чинний генпрокурор вже домовився зі своїм наступником Русланом Рябошапкою, що після ухвалення його кандидатури Верховною Радою, вони матимуть зустріч, аби передати справи. Про це розповів Луценко у коментарі журналістам в кулуарах парламенту.

До слова: Зеленський запропонував призначити Рябошапку генпрокурором

Думаю, що особисто я найближчим часом займуся здоров'ям, спортом і, можливо, організую благодійний фонд на підтримку української книжки. Політика поки мене не кличе,
– зазначив Юрій Луценко.

Юрій Луценко, Руслан Рябошапка
Юрій Луценко з імовірним наступником Русланом Рябошапкою / фото 24 каналу

Він також підкреслив, що практично весь політичний цикл в Україні "вже вичерпано". До того ж, генпрокурор поділився прогнозом, що з огляду на сьогоднішні рішення парламенту, навіть місцеві вибори вже можна вважати пройденим етапом.

Примітно, що Луценко залишиться прокурором після відставки з посади глави ГПУ. "Звільнити мене зможе лише новий генпрокурор, але це неможливо, поки проти мене розглядає справи КДКП", – пояснив він.

Розмова Луценка з журналістами у кулуарах Ради: дивіться відео

Що відомо про зміну Генерального прокурора України?У перший день роботи Верховної Ради України ІХ скликання Генеральний прокурор України Юрій Луценко написав заяву про звільнення.

Найімовірнішим наступником Луценка був названий Руслан Рябошапка. Згодом його кандидатуру на розгляд Верховної Ради подав Президент України Володимир Зеленський.