Про це вони написали під коментарем журналісти Ольги Лень, де вона вказала, що "військові можуть зробити висновки: краще не стріляти і отримати пару років умовно, аніж стріляти і отримати ув'язнення на 13 років". Таким чином журналістка навела паралелі зі справою про захоплення військової частини у Одесі.

Читайте також: Замість відзнаки – кайданки: чому засудили прикордонника Колмогорова

За даними Юрія Луценка, Сергій Колмогоров отримав наказ зупинити автомобіль і перевірити її. Однак замість того відкрив вогонь по автівці без попереджувального пострілу в повітря з 60 метрів.

"Наказ зупинити машину не означає стріляти в машину. Перед стрільбою не було обов'язкового попереджувального пострілу вгору. Жодних доказів про співпрацю пасажирів з "ДНР" не було", – написав генпрокурор.

Окрім того, Юрій Луценко заявив, що напарник Колмогорова заявив, що попереджувального пострілу не було. При цьому в суді адвокати підозрюваного заявили, що постріли в повітря були, і лише після того прикордонники відкрили вогонь по автомобілю, який не зупинився.

"Командир в Маріуполі віддав наказ зупинити машину і оглянути її. І це правильно. Не правильно без попереджувального пострілу на відстані 60 м стріляти на ураження людей, чия вина не встановлена. На тій території не йшло бойового зіткнення. Тож стріляти без попередження – табу", – переконаний Юрій Луценко.

Він заявив, що автомобіль не зупинився через те, що в салоні грало радіо. А щодо світлових сигналів, які зафіксували прикордонники, то "ця марка авто при опусканні/підніманні скла і при включенні запалювання автоматично моргає фарами", заявив Луценко.

Не надто добирав слова у спілкуванні х журналісткою головний військовий прокурор Анатолій Матіос. При цьому він заявив, що Колмогоров був без розпізнавальних знаків, і блок-посту там не було.