"Це - не термінова операція, які мені вже двічі зробили. Зараз я їду для тривалого, нормального лікування, яке потребує спокою та часу", - розповів Юрій Луценко в інтерв'ю "Обкому", повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Екс-міністр пояснив, що тимчасово хоче дистанціюватися від української політики, аби повністю відновити здоров’я.

"Я просто маю прийти в себе. В Україні, на щастя, це неможливо, тому що на вулицях я відчуваю підтримку людей на рівні 2004-2005 років. І це вимагає повної віддачі, а вона можлива тільки лише після повної поправки здоров'я", - додав він.

Ще однією причиною виїзду на лікування за кордон Луценко назвав "створення прецеденту для Юлії Володимирівни Тимошенко".

"Вважаю, якщо у Юлі є шанс стати вільною за рішенням України, то він перебуває саме в гуманітарній площині. Як і в мене: звільнення для лікування", - відповів Юрій Луценко.

Нагадаємо, лідер УДАРу Віталій Кличко переконаний, що екс-глава МВС Юрія Луценка все ж повернеться до активної політичної діяльності. За його словами, Луценко – серйозна підмога для опозиції насамперед через його принциповість і безкомпромісність з багатьох питань.