Упродовж двох місяців Кривошу проведуть комплексну психолого-психіатричну експертизу. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Читайте також На Вінниччині спецназ затримав членів угрупування, яке викрадало людей

Розлади психіки у Кривоша

Суд розглянув клопотання СБУ та прокуратури щодо проведення стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи підозрюваного Кривоша. Зазначається, що раніше амбулаторна експертиза виявила певні розлади психіки у Кривоша. Однак, для кваліфікації цих розладів необхідні додаткові обстеження і динамічне спостереження за пацієнтом.

Беручи це до уваги, на початку листопада суд прийняв рішення помістити "терориста" до Львівської обласної психіатричної лікарні в умовах, що виключать його небезпеку для оточуючих.

Адвокат Кривоша подав апеляцію

Захист Максима Кривоша не погодився з таким рішенням та подав апеляцію. Однак апеляційний суд 16 листопада відхилив її.

Як відбувалося захоплення заручників у Луцьку?

21 липня Кривош захопив у Луцьку автобус з 13 людьми, сам зателефонував у поліцію й заявив, що має з собою вибухівку та автомат. Терорист вимагав, аби ключові українські політики й олігархи виклали у своїх соціальних мережах зізнання про те, що вони – "терористи в законі". Президент Зеленський мав записати відео з рекомендацією подивитися фільм "Земляни".

Після того, як президент виконав умову терориста, Кривош відпустив перших трьох заручників. Приблизно о 22:00 терорист здався поліції, всі люди були звільнені, ніхто не постраждав. 23 липня суд взяв під варту терориста на два місяці.