Герус написав у своєму фейсбуці, що Ляшко чекав на нього в аеропорту за нібито вказівкою олігарха Ріната Ахметова, якому не вигідне зменшення вартості електроенергії та скасування схеми "Роттердам +".

Читайте також: Богдан опублікував фото з вибитими зубами і синцями: бурхлива реакція мережі

Все нормально, постраждала тільки сорочка. Такі видатні результати – це спільна робота Олега Ляшка та його охоронця. Без свого охоронця він не хотів спілкуватися,
– написав Герус.

Він також назвав Ляшка "найбільш продажним (екс)політиком".

Інцидент стався в Залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль". Ляшко назвав "слугу народу" зрадником, який працює в інтересах Кремля, повідомляє "Обозреватель"

Про інцидент вже повідомили поліції і правоохоронці проводять перевірку.

Ляшко у своєму фейсбуці назвав Геруса російським лобістом та переконує, що нібито саме він влаштував бійку. Очевидно, Ляшка не вдовольнило те, що Верховна Рада дозволила імпортувати електроенергію з Білорусі та Росії за двосторонніми договорами. І саме Герус був автором відповідної поправки до закону.

Дивіться відео бійки Ляшка з Герусом:

бійка Герус Ляшко фото і відео
Ляшко шарпає Геруса / Кадр з відео

Що відомо про схему "Роттердам +"?

  • Введена у 2016 році формула формування ціни на вугілля, яку на сьогодні вважають збитковою для України.
  • Формулу запровадили через те, що майже всі шахти Донбасу з антрацитовим вугіллям (на якому і працюють більшість ТЕС України) опинилися на окупованих територіях. Тож, щоб забезпечити енергетичну незалежність України від окупованих територій, вирішили купувати паливо на міжнародній біржі в Нідерландах.
  • Відповідно, у формулі "Роттердам+" закладена вартість транспортування вугілля до і з нідерландських портів.
  • Як наслідок – зросла вартість всієї електроенергії на ринку, зросла також вартість товарів, виробництво яких пов'язане з електрикою.
  • Слідство вважає, що споживачам електроенергії протягом 2016 та 2017 років завдано збитків на 18,87 мільярда гривень, із яких 14,3 мільярда отримали приватні компанії, які й ініціювали запровадження формули "Роттердам +".