Про це повідомив журналіст Ігор Матюпатенко в прямому ефірі 24 Каналу.

За словами журналіста, затримання в Росії є звичним явищем. Коли хтось з опозиційних політиків заявляє про будь-яку акцію, то одразу ж на це реагує поліція.

Виступає Навальний – приходить багато, тисячі людей, починаються арешти. Хоча розрізнити тих людей, які прийшли на акцію протесту від тих, які просто гуляють центром Москви, було дуже складно. Однак поліція діяла, не розбираючись, хто і для чого прийшов на площу. Це досить типове явище, коли поліція затримує, незалежно від того, чи несуть ці люди якісь плакати, викрикують якісь гасла,
– зазначив Ігор Матюпатенко.

Загалом вже затримали понад 250 осіб. Причиною арештів, на думку журналістів, є залякування росіян. Більшість людей наразі відпустили, серед яких – представники ЗМІ.

Акції протесту є продовженням подій 4 листопада. Тоді на російському марші затримали кілька учасників мітингу. Хоча, за словами Ігоря Матюпатенка, їх складно назвати учасниками чи організаторами маршу, оскільки захід скасували через неузгодженість з правоохоронцями.

Нагадаємо, що арешти відбуваються не тільки в столиці РФ, а й в Красноярську, Краснодарі, Казані, Самарі, Саратові та Томську. Офіційна влада заявила, що затримані є учасниками об'єднання "Артпідготовка". Це заборонена в Росії організація. За даними ФСБ, вони готували підпали адміністративних будівель і напади на поліцейських 4 і 5 листопада. Водночас самі учасники руху у соцмережах закликали вийти на акції протесту проти влади.