Назарбаєв поділився, що завжди мріяв зайнятися собою, але державні справи не дозволяли. Про це він розповів в інтерв'ю держтелеканалу "Хабар".

Варто знати: Що пообіцяв Назарбаєв Путіну та як його відставка вплине на стосунки з Україною?

Назарбаєв розповів, що у вільний час пише маслом пейзажі і планує виставляти свої картини у музеї.

У мене вже 30 картин є. Малюю природу. Напевно, це не шедеври, але друзі і знайомі дуже просять,
– сказав він.

Назарбаєв також поділився, що давно хотів навчитися грати на гітарі.

Відзначимо, що нинішній президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ, згідно з яким столицю країни Астану перейменували у Нур-Султан – на честь Назарбаєва, який очолював Казахстан майже 30 років.

До теми: Палаци, вілли та маєтки за кордоном: що відомо про нерухомість родини Назарбаєва

Що відомо про Нурсултана Назарбаєва?Назарбаєв був першим і єдиним президентом Казахстану з 1990 року. З 1991 року, коли республіка здобула суверенітет, він кілька разів перемагав на виборах глави держави. У 2007 році парламент надав йому як першому президентові право балотуватися на вищий державний пост необмежену кількість разів. Востаннє Назарбаєв переміг на дострокових президентських виборах у квітні 2015 року, набравши 97,75% голосів, і пішов на п'ятий президентський термін.

19 березня Нурсултан Назарбаєв склав повноваження глави держави. Водночас він очолив Раду безпеки Казахстану і залишився головою партії "Нур Отан". У липні Назарбаєву виповнилося 79 років.

За час перебування на найвищій посаді у Казахстані Назарбаєв та його родина нажили тисячі квадратних метрів елітної нерухомості у наймальовничіших куточках Європи.