Мінфін погоджує призначення регіональних керівників. Міністерство може перевірити на наявність чи на відсутність кримінальних проваджень щодо тієї чи іншої особи. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

До теми Люстрований службовець очолив найбільшу в Україні митницю: до чого тут Єрмак

Що Марченко каже про призначення Пудрика

Міністр розповів, що Мінфін також проводить співбесіду, за якою важко оцінити доброчесність людини. Однак, як стверджує Марченко, питань щодо призначення Пудрика не було.

"Потім з’явилися питання у пресі щодо його статків і так далі. Я думаю, що можете запитати Дениса Пудрика. І він пояснить, яким чином він сформував свої статки", – зауважив міністр.

Крім того, Марченко додав, що на митницях складна ситуація з новими обличчями.

Усі обличчя на митниці плюс-мінус однакові. Питання: чи вони виконують планові показники,
– зауважив міністр.

Глава Мінфіну наголосив, що митниця в цілому виконує планові показники, починаючи з травня. До цього періоду у плані був недобір в середньому до 5 мільярдів гривень.

Що відомо про призначення Пудрика керівником одеської митниці

  • З 26 серпня очільником Одеської митниці призначили чиновника часів Януковича Пудрика.
  • Раніше посадовець працював на 12 різних митницях. Також колись його люстрували, але потім поновили на роботі.
  • Згідно з декларацією, чиновник володіє 4 квартирами. Зокрема, у Києві, Криму, Донецьку та Туреччині. Також Пудрик має 4 автомобілі та 4 коштовні годинники.
  • Пудрика пов'язують із головою Офісу Президента Андрієм Єрмаком. Річ у тім, що дружина Пудрика — Наталія — мала дівоче прізвище Куніцина. Саме людина з таким ім’ям і прізвищем є донькою Сергія Куніцина — позаштатного радника Єрмака.