У свої 10 років ця тепер уже культова особистість знала, із чим пов'яже своє життя. Після того, як батьки подарували Марку перший комп'ютер, програмування стало його стихією. Студентський проект зробив звичайного американського хлопця наймолодшим багатієм в історії. Коли Цукерберг увійшов до когорти заможних та успішних, йому не було ще 26.

Цукенберга без вагань можна назвати лідером вільного світу. Він керує компанією, яка охоплює чверть населення Землі. Мабуть, немає у світі нікого, хто б міг вплинути на більшу кількість людей одним лише натисканням кнопки. Чимало хто не без підстав вважає, що в Цукерберга більше влади і впливу, ніж у більшості світових лідерів, і що за цим показником він міг би запросто скласти конкуренцію американському президенту.

Як усі підлітки, Марк любив комп'ютерні ігри. Улюбленою стала Civilization, в якій треба було побудувати імперію, здатну пройти випробування часом. Цукерберг любив стратегії, в яких треба ризикувати й керувати світом.

Талановитого юнака з радістю прийняв найпрестижніший університет країни – Гарвард. Щоправда, одягти омріяну мантію випускника Марку так і не судилося. Проте відсутність вищої освіти на завадила йому стати прикладом для наслідування для багатьох підлітків.

Читайте також: Як німецький швець назавжди змінив спортивний світ своїм взуттям: Аді Дасслер

Історія успіху Цукерберга пов'язана з університетським коханням. Після розлучення з коханою Марк зламав університетську базу та створив сторінку, де всі бажаючі могли проголосувати, обравши найкрасивішу студентку. Це й стало основою майбутньої комунікаційної платформи планетарного масштабу. У 2004 році Марк запустив соціальну мережу під назвою "The Facebook".

Будучи у ТОП-10 найбагатших людей світу, він дав обіцянку пожертвувати більшість своїх статків на благодійність. Сьогодні 33-річний мільярдер веде більш ніж скромний, як на товстосума, спосіб життя. Отримує зарплату один долар, а на роботу воліє добиратися пішки або ж на велосипеді. Юний мільярдер носить бюджетні джинси й майки, не відвідує модні клуби, елітні курорти чи світські тусовки.

Незважаючи на мільярдні статки, Цукерберг залишається звичайним трудівником. Його робочий графік мало чим відрізняється від графіка середньостатистичного робітника: він працює 8-10 годин на день і 5 днів на тиждень. Марк займається спортом, подорожує та багато читає. Серед улюблених книг – "Енеїда" Вергілія.

У 2010 році американський журнал Time визнав Цукерберга людиною року. Титул йому присвоїли за те, що "він об’єднав понад півмільярда осіб і намалював карту соціальних відносин між ними, створив нову систему обміну інформацією і змінив наше життя".

На відміну від інших відомих мільярдерів, Марк Цукерберг не поспішає розкривати свої секрети успіху. Проте, історія цього генія вкотре переконує – якщо в житті займатися тим, що до душі, фінансовий успіх сам знайде тебе. Головне – цілеспрямованість, працелюбність та віра у свою справу.

Читайте також: Геніальність та наполегливість: довгий шлях до світового успіху мільярдера Білла Гейтса