І також, якщо не буде скарги в касаційну інстанцію від сторони обвинувачення. Про це в ефірі радіо "Новое время" повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Читайте також Я – чинний військовослужбовець України, – Марків про плани на майбутнє

"Як тільки Віталій трошки відійде від цього полону, він поспілкується з італійським адвокатами й українським і вони приймуть рішення – що робити далі", – відзначила вона.

За її словами, спочатку треба дочекатися 90 діб після рішення до резолютивної частини, яку 3 листопада оголосив апеляційний суд Мілану.

Згодом, протягом 45 днів сторона обвинувачення може зробити оскарження до касаційного суду.

Якщо мине той термін і нічого не буде, то можна вже подавати в Європейський суд з прав людини,
А якщо вони подаватимуть, то ми будемо чекати рішення касаційного суду,
– пояснила Людмила Денісова.

Втім уповноважена Верховної Ради з прав людини наголосила, що є всі обставини, щоб подавати в ЄСПЛ є. Адже, зокрема, порушені статті Європейської конвенції з прав людини.

"Він (Віталій Марків – 24 канал) збирається робити таку скаргу. Але треба час, аби в нього було таке право, тому що потрібно пройти всі суди італійські", – підсумувала вона.

Справа Віталія Марківа: що відомо

  • У 2019 році суд в італійському місті Павія засудив до 24 років ув'язнення бійця Нацгвардії України Віталія Марківа.
  • Українця визнали винним в загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова під Слов'янськом на Донбасі у 2014 році.
  • 3 листопада Апеляційний суд Мілана провів заключне засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Його повністю виправдали.
  • 4 листопада літак з нацгвардійцем приземлився в Україні. В аеродромі Нацгвардії на Марківа чекали родичі, дружина, друзі та багато журналістів. Також на місці події була поліція та Нацгвардія. На летовище прибув і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.