Як повідомлялося раніше, ТВК 30 листопада більшістю голосів призначила перше засідання сесії Харківської обласної ради на 11 грудня 2020 року, інформує УНН.

Масельський так прокоментував цей факт:

Можна тільки вітати прийняте рішення. Дата вибрана таким чином, що, з одного боку, ми почнемо роботу без зволікань, а, з іншого, є час для підготовки в нормальному режимі. У тому числі і в плані організації міжпартійної співпраці.

Раніше політик уже виступав за те, щоб почати роботу оновленої Харківської облради в стислі терміни.

"Чим швидше почнеться перша сесія Харківської обласної ради, тим якіснішим буде бюджет регіону на 2021 рік, і тим краще буде працювати соціальна інфраструктура. В обласних депутатів серйозний набір завдань, які треба оперативно вирішувати. Потрібно приймати бюджет, затверджувати цільові програми, від яких залежить стабільна робота соціальної сфери – в тому числі зарплати вчителів, лікарів, які перебувають на передовій боротьби з пандемією", – заявив напередодні Масельський.

За інформацією ЗМІ, саме Степан Масельський уповноважений Блоком Кернеса "Успішний Харків" вести переговори про співпрацю з усіма політсилами, представленими в Харківській облраді.

"Мені довірили вести переговори від імені нашої фракції з нашими колегами. І я докладаю всіх зусиль, щоб забезпечити стабільну і конструктивну роботу облради з першого ж дня".

Відповідно до рішення тервиборчкому перша сесія Харківської обласної ради VIII скликання розпочнеться о 10:00 11 грудня. На ній будуть розглядатися організаційні питання, включно з обранням керівництва облради.

Степан Масельський раніше вже працював у складі керівництва Харківщини. Обіймав посаду віцегубернатора за Євгена Кушнарьова, а після переходу Кушнарьова на роботу в облраду протягом декількох місяців керував регіоном як наймолодший на той час в Україні губернатор.

Харків'янам відомий так само як племінник одного зі 100 знаменитих харків'ян – Олександра Масельського, який став першим главою Харківської ОДА після здобуття Україною незалежності.