У зв'язку з ймовірною загрозою розповсюдження полум'я на Вільхівський дачний масив, розпочали евакуацію мешканців дач, повідомила Станично-Луганська РДА близько 1 години ночі 1 жовтня.

Важливо Масштабні лісові пожежі на Луганщині: що відомо – відео, фото

Перших 22 евакуйованих розмістили в центральній районній лікарні Станиці Луганської. Це переважно люди похилого віку й маломобільні.

Тим часом з 23:30 30 вересня з окупованої частини Луганської області почали лунати постріли з великокаліберного озброєння, зазначили в РДА.

Після цього були повідомлення про розриви снарядів у районі КПВВ "Станиця Луганська". Одразу після півночі 1 жовтня в лісовому масиві поряд з КПВВ спалахнула ще одна пожежа.

Крім ворожих обстрілів, гасінню пожежі також заважають різкі пориви вітру, які пришвидшують поширення вогню. Інформації про постраждалих внаслідок пожежі або обстрілів у районі Станиці Луганської наразі немає.

Лісова пожежа в районі Нижньої Вільхової: дивіться відео

Коротко про пожежі на Луганщині:

  • З вечірнього повідомлення ДСНС відомо, що в Луганській області всього спалахнуло одразу 85 пожеж. 42 з них одразу ж або майже одразу ліквідували. Решта – активні й навіть не локалізовані.
  • Через шквальний вітер вогонь підійшов до околиць багатотисячного Сєвєродонецька. Люди скаржаться на те, що їм важко дихати через запах гару.
  • У Станично-Луганського району рятувальники борються з пожежею загальною площею близько 10 гектарів. Зокрема, вогонь охопив села Малинове, Піщане та Артема. Через загрозу поширення вогню ще раніше розпочали евакуацію мешканців сіл Артема та Нижньотепле.