Про це повідомляє грузинське видання InterPressNews, передає УНІАН.

За її словами, після першої спроби затримання Саакашвілі сильно застудився і тому в неї виникли такі підозри.

Читайте також: Сакварелідзе розповів, чому Саакашвілі хочуть пов’язати з Курченком

Також Гіулі Аласанія вважає, що її сина затримали незаконно. Мати політика підкреслила, що готова приїхати в Україну тільки тоді, коли це буде необхідно.

"За своєю ініціативою я не поїду, щоб не перешкодити. Як потрібно, так і буду діяти", – зазначила вона.

Нагадаємо, 5 грудня правоохоронці спробували затримати Міхеїла Саакашвілі, проте активісти витягли політика з авто поліції. Після цього ГПУ оголосила Саакашвілі у розшук.

В цей же день генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив причини та деталі затримання лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі. За його словами, фінансування останніх акцій протесту в Києві, ініційованих колишнім головою Одеської облдержадміністрації, йшло від олігарха-втікача Сергія Курченка.

Згодом, пізно ввечері 8 грудня правоохоронці затримали Міхеїла Саакашвілі. За даним генпрокурора Юрія Луценка, опору політик при затриманні не чинив. Його одразу доставили до ізолятора тимчасово тримання. Під стінами ІТТ одразу зібралися прихильники Саакашвілі, між ними і правоохоронцями сталися сутички.

Генпрокуратура проситиме домашній арешт для Саакашвілі. Однак якщо ситуація навколо його затримання призведе до заворушень, правоохоронці можуть просити утримувати його під вартою.