Що відомо про український літак, який впав в Тегерані

У МАУ повідомили, що аварії зазнав літак Boeing 737-800 NG з реєстраційним номером UR-PSR. Авіасудно 2016 року виробництва авіакомпанія отримала безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 6 січня 2020 року, тобто за два дні до авіакатастрофи в Ірані, йдеться в повідомленні МАУ у фейсбуці.

Головне про трагедію: Український літак розбився в Ірані, на борту було 176 людей: останні новини, фото, відео

Важливо! Під час брифінгу президент МАУ Євгеній Дихне повідомив, що літак був справним.

Літак вилетів з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані о 6:10 за місцевим іранським часом. Він зник з радарів, через декілька хвилин після вильоту.

За попередніми даними МАУ, на борту літака було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Зараз співробітники авіакомпанії з’ясовують точну кількість пасажирів на борту та обіцяють викласти список на своєму сайті у найближчі хвилини.

Терміново: Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані: ймовірний список загиблих українців

Офіційні причини катастрофи з'ясовують. Буде проведено ретельне розслідування події із залученням авіаційної влади України, Ірану, представників компанії-виробника Boeing, авіакомпанії, а також Національного бюро розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами в Україні.

Перше відео: Авіакатастрофа МАУ в Ірані: з'явилось відео падіння літака

Для отримання інформації про осіб, що перебували на борту рейсу №752, звертайтеся в авіакомпанію за телефонами 0 800 601 527 (для дзвінків з України) та +380 44 581 50 19 (для дзвінків із-за кордону).

У Департаменті консульської служби МЗС України створено оперативну кризову групу, телефон гарячої лінії – 238 17 77.

Що відомо про авіакатастрофу літака МАУ в Ірані?

Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані.

За попередніми даними, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. На місці падіння знайшли чорну скриньку. За попередніми даними, авіакатастрофа сталася через несправність двигуна. Серед загиблих було 11 українців: 9 членів екіпажу та 2 пасажирів. Більшість пасажирів летіли транзитом. Серед загиблих, за попередніми даними, є: 82 іранці, 63 канадійці, 3 німці, 3 британці, 10 шведів, 4 громадяни Афганістану.

Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко опізнати через високий ступінь пошкоджень. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам.

Відео з брифінгу МАУ щодо падіння українського літака в Ірані: