Виявляється, що українськими законами нехтують й іноземці. Що знайшли прикордонники у гостя з Литви – дивіться у новому випуску програми "Кордон.UA" на 24 каналі.

Читайте також Контрабандисти перевозили 122 кілограми кокаїну у верстаті: чим це закінчилось

Як за марихуану карають в різних країнах

Ставлення до марихуани у різних країнах є неоднаковим. Наприклад, у США "легальний канабіс" щороку поповнює державний бюджет на 9 мільярдів доларів. Водночас у Північній Кореї його взагалі не вважають наркотиком. А в Амстердамі на честь цієї рослини навіть проводять фестивалі, щоб обрати найкращий сорт.

До теми Кокаїн замість бананів: як прикордонники виявили цікаву знахідку за 17 мільйонів

Натомість в Україні за зберігання марихуани власника можуть посадити до в'язниці.

Що знайшли у литовця

Громадянина Литви, який прибув у пункт пропуску "Ягодин", загроза в'язниці не збентежила. Про те, що чоловік має намір перетнути кордон з "гостинцем", прикордонникам повідомили співробітники СБУ.

Ягодин
Пункт пропуску "Ягодин" / Скриншот з відео

Через це поглиблено оглянули авто. Після ретельної перевірки в конструктивних порожнинах позашляховика оглядова група знайшла пакуночки з марихуаною.

Пакунки з марихуаною в авто
Пакунки з марихуаною в авто / Скриншот з відео

Загалом з автомобіля вдалося дістати майже 10 кілограмів наркотиків. Через це іноземця, який віз марихуану до Польщі, затримали. За таку невдалу подорож чоловікові загрожує 8 – 10 років позбавлення волі.

Також у випуску:

  • На півночі Луганщині встановили сучасний комплекс відеоконтролю. З роботою нової системи ознайомився і Володимир Зеленський. Під час робочої поїздки в регіон він відвідав відділення інспекторів прикордонної служби "Розсипне" Луганського прикордонного загону.
  • Поблизу сіл Красноїльськ та Селятин, що на Буковині, перемитники знімали з паркану 2 молодих хлопців, які хотіли перенести через кордон 17 тисяч пачок сигарет.